2015 Trafik Sigortası Fiyatları


Trafiğe çıkacak olan araçların yaptırması zorunlu olan Trafik sigortası, yaptırılmadığı takdirde kaza durumunda sizi zor durumda bırakırken, trafik kontrollerinde ise Trafik Sigorta Poliçeniz olmadığı için hem ceza alırsınız hem de aracınız bağlanır. Herhangi bir şekilde yanınızda olmadığını savunmanız halinde ise online sistemde emniyet görevlilerinin olup, olmadığını görebileceği poliçe, sizi bir daha zor durumda bırakır.

Üstelik, aracınız bağlandığında çekici ücreti ve arabanızı otoparktan çıkarmak için geçireceğiniz sürede işleyen otopark bedeli de maddi kayıplarınız arasında yer alır. Tabii bir süre araçsız kalmak da cabası… Trafik kazalarında tarafların masraflarını da karşılayan trafik sigortası, sizin aracınızda maddi anlamda güvencenizi sağlamak için vardır. Trafik sigortasını bedelini belirleyen bazı faktörler vardır, yeni yıla girerken 2015 Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatlarını Belirleyen unsurları belirtelim.

2015-trafik-sigortasi-fiyatlari


Aracın Model Yılı: Aracın hangi tarihte trafiğe çıktığı önemlidir. Yeni ya da eski bir araba olması trafik sigortası primini etkiler.

Aracın Model/Markası: Aracınızın satış bedelinin az ya da çok olması da bu etkenler arasındadır.

Aracın Plaka Şehri: Aracınızı aslında bir taşrada kullanıyor olabilirsiniz ancak plakanız trafik yoğunluğu çok olan bir büyükşehire ait ise trafik poliçenize de yansır. Yani aracı kullandığınız şehir de etkili.

Aracın Amacı: Aracın özel kullanım ya da ticari olarak belirtilmesi de sigorta bedelini etkiler.

Aracın Ruhsat Sahibinin Cinsiyeti ve Yaşı: Aracın ruhsat sahibinin erkek ya da kadın, genç ya da yaşlı bir sürücü olması düşünülen riskler açısından fiyatları da farklılaştırır.

Hasarsızlık İndirimi: Poliçeyi yaptırdığınız bir yıl içinde aracınız herhangi bir kaza yapmazsa, bir sonraki poliçe yenilemesinde otomatikman hasarsızlık indirimine sahip olunur.

Poliçenin Yenilenmesi: Zorunlu trafik sigortalarının süresi  1 yıldır. Yenilemeyi zamanında yaptırırsanız indirime sahip olabilirsiniz ancak gecikmeniz durumunda ise ödemeniz gerekenden fazla ücret ödersiniz.

HEMEN TEKLİF ALMAK İSTİYORSANIZ BİZE SORUN!

BENZER İÇERİKLER
Yorum Yap