2015 Online Trafik Sigortası Avantajları


Zorunlu Trafik Sigortası zorunlu olmasından kaynaklı her yıl düzenli olarak araç sahipleri tarafından yapılmalı ve yenilenme süresi takip edilmelidir. Eğer ihmal eder ya da unutursanız poliçe tutarından daha çok masraf yapmanız gerekmektedir. Bu durum polis kontrolünde ya da kaza anında tespit edilebileceği gibi polisin kontrolü esnasında online sistemde de görülür. Eğer poliçe gösteremez durumda olursanız aracınız trafik şube otoparkına çekilir ve siz bütün prosedürleri yerine getirene kadar orada kalır ve kalan gün doğrultusunda da otopark ücreti ödemek durumunda kalırsınız.

Zorunlu Trafik Sigortası yapılmasının asıl nedeni herhangi bir kaza durumunda 3. kişilere ya da araçlarına gelecek hasarın teminat altına alınmasıdır. Yani böyle bir kaza durumuyla karşı karşıya kalmanız durumunda ödemeyi siz değil, trafik poliçenizi yaptırdığınız sigorta şirketi öder.

Zorunlu Trafik Sigortasının Avantajlarının Neler Olduğuna Bakmak Gerekirse;


2015 yılında yürürlüğe girecek olan doğrudan tazmin sistemi araç sahiplerine büyük kolaylıklar sağlayacak bir sistem olarak düşünülüyor. Henüz tam tarihi belli olmayan sistemde iki araçlı kaza oluştuğunda, suçsuz olan taraf, diğer tarafın sigorta firması ile irtibat kurmak zorunda kalmayacak, yalnızca kendi sigorta acentesine bilgi vermesi yeterli olacak. Böylece zor durumda kalmış olan sürücü bir de karşı tarafın sigorta acentesiyle uğraşmamış olacak. 2015 yılında asgari teminatlar yükselmekte ve mağdur olan kişiler daha fazla koruma altına alınacak.

HEMEN TEKLİF ALMAK İSTİYORSANIZ BİZE SORUN!

BENZER İÇERİKLER
Yorum Yap