2014 Yılı Trafik Sigortası Fiyatları


2014 Yılı Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatlarında İndirim Olmayacak!

trafik-sigortasi-ucretleri-2014

Türkiye çapınca her sene 10 milyon aracın yenilediği 2014 yılı zorunlu trafik sigortası fiyatlarında indirim beklentisi umutları boşa çıktı. 2013 yılında zorunlu trafik sigortası fiyatlarında %100 e varan oranlarda zam olması görülmüştü. Buna istinaden 2014 yılı içerisinde bir indirim olmasını öngören  kesimlerin hayalleri böylelikle suya düşmüş oldu. Konu hakkında fikrini aldığımız Euro Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Vekili, fiyatların ineceğine dair bir beklentisi olmadığını iletti. Risk durumuna göretrafik sigortası fiyatlamasının yapıldığını belirten Başkan Vekili, 3 yıldır kaza yapmayan ve yılda 39 kaza yapan kişiler olduğunu ve bu bağlamda fiyatlamanın yapılırken risk unsurunun ön planda tutulması gerektiğini belirtiyor. Trafik sigortası fiyatlarının kar ve zarar hesapları yapıldıktan sonra uygun seviyelerde bulunduğunu da sözlerine ekliyor. Sigortacılık sektörünün bir önceki yılda 1.1 milyar zarar ortaya çıkardığını ve buna istinaden yüksek oranda fiyat artışının yapıldığını da ayrıca belirtmekte fayda görüyor.

Zorunlu trafik sigortası sisteminin kar beklentisi içinde olduğunu ve buna paralel olarak bölgeler ve şehirler arası fiyatlamalarda ciddi farklılıklar olduğunu gözlemleyebiliyoruz. Bir takım şirketlerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde risk priminin diğer bölgelere nazaran daha yüksek olmasından dolayı, hem zorunlu trafik sigortası fiyatlarının hem de kasko  fiyatlarının diğer bölgelerin üzerinde seyrettiğini de belirtmemiz gerekiyor. Terör ve diğer güvenlik zafiyetlerinden ötürü bir çok firmanın fiyat politikası ise ortalamaların üzerinde  seyretmektedir.


Türkiye toplamında yaklaşık 17 milyon araç trafikte seyir halinde iken bu araçların yaklaşık 3.5 milyonunun zorunlu trafik sigortası yaptırmadı. Sistemde olmayan araçların sisteme sokularak şu anda oluşan mağduriyetlerin ve oluşan yüksek bütçeli sigorta fiyatlarının önüne bir nebze olsun geçilebilir. Bunu önlemek için Hazine  ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa bir çalışma yapılırsa eğer, faydalı sonuçların alınabileceğini düşünüyoruz. Ayrıca bazı fırsatçı zihniyetlerin de sistemin açığından faydalanmak için yaptığı abartılı uygulamalar da 2014 yılı zorunlu trafik sigortası fiyatlarının düşmesinin önündeki en büyük engel.

HEMEN TEKLİF ALMAK İSTİYORSANIZ BİZE SORUN!

BENZER İÇERİKLER
Yorum Yap